En ny standardrätt hemma. Så enkel och så god att du kommer att göra den ofta.

För 1

Ingredienser

500 g skinn- och benfri laxfilé
3 dl matvete
1 röd paprika
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Sås

3 dl frysta gröna ärter
1 dl vatten
1 1/2 msk konc kycklingfond
1 dl lätt crème fraiche
1 msk hackad timjan
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar

timjan

20 min

Grillad lax med grön ärtsås och matvete

 

1. Tillaga matvetet enligt förpackningens anvisning. Kärna ur och fintärna paprikan. Blanda paprika och matvete.
2. Sås: Koka ärterna i vatten och fond ca 3 min. Tillsätt lätt crème fraiche. Mixa slätt med mixerstav. Rör i timjan och krydda med salt och peppar.
3. Skär laxen i fyra portionsbitar. Pensla dem med olja och strö över salt och peppar. Grilla laxen i grill­panna ca 4 min på varje sida.
4. Servera laxen med matvete och ärtsås. Garnera med timjan