Grillad lammrostbiff med lättstuvad spetskål och tryffel – ett recept som är lätt att lyckas med

Recept på rostbiff som är lätt att lyckas med. Rumstemperera köttet innan det steks eller grillas för bästa resultat.

40 min + 20 min i ugn

Grillad lammrostbiff med lättstuvad spetskål och tryffel

 

1. Rosta rosépeppar och senapsfrön i torr stekpanna. Stöt grovt i mortel.

2. Gnid in köttet med kryddor, salt och peppar och låt vila ca 15 min i rumstemperatur.

Lättstuvad spetskål

3. Skär kålen i grova bitar, ca 2 x 2 cm. Koka hastigt i saltat vatten. Låt rinna av.

4. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl och rör ihop till en smet. Häll på mjölk och grädde och sjud ca 10 min, tills såsen börjat tjockna. Tillsätt yoghurt, tryffelolja , salt och peppar. Hacka dillen.

5. Sätt ugnen på 175 grader. Grilla eller stek köttet runt om. Lägg det i en ugnssäker form och tillaga köttet mitt i ugnen till 60 grader innertemperatur. Låt vila ca 10 min innan köttet skärs i skivor.

6. Värm såsen och tillsätt kål och dill precis före servering. Servera till det nygrillade köttet. Ringla över olivolja.

Recept från