Recept på grillad lamminnerfilé med rödbetor och balsamvinägersirap. Johann bjuder på en härlig ljummen sallad med lamm och chèvreost. Får du inte tag på innerfilé blir salladen lika god med lammytterfilé. Öka då grilltiden några minuter per sida.

För 4 personer

Ingredienser

600 g lamminnerfilé
4 rödbetor
150 g sallad olika sorter, t ex rucola-, maché- och lollo rosso-sallad
50 g rödbetsskott
200 g chèvreost
0,5 msk flingsalt
1 krm svartpeppar nymald

Balsamvinägersirap

1,5 dl balsamvinäger
1 dl strösocker

Grillad lamminnerfilé med rödbetor och balsamvinägersirap — gör så här:

  1. Balsamvinägersirap:  Koka ihop balsamvinäger och strösocker till en sirapsliknande konsistens. Låt kallna.
  2. Koka de oskalade rödbetorna mjuka i vatten ca 30 min. Låt rödbetorna rinna av och skala dem under rinnande kallt vatten. Skär dem i klyftor. Putsa köttet från hinnor. Låt det ligga i rumstemperatur ca 20 min.
  3. Fördela sallad och skott på tallrikar. Smula över osten.
  4. Grilla lamminnerfiléerna i torr het grillpanna eller på utegrillen 2–3 min per sida. Låt vila ca 5 min under aluminiumfolie. Skär köttet i bitar och fördela det och rödbetorna på salladsbädden. Strö flingsalt och nymald peppar på köttet och ringla över balsamvinägersirapen. Servera med bröd.