En variant på det älskade smørrebrødet. Rågbröd med grillad kycklinglever smaksatt med senap och syltad ingefära. Ingefäran finns färdig att köpa på burk. Friterade lökringar garnerar brödet.

För 4 person(er)

Ingredienser

300 g kycklinglever knappt tinad
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk senap fransk
2 msk ingefära finstrimlad syltad
9 romansallad små blad
1 msk smör
4 rågbröd skivor grovt

Friterade lökringar

0,5 lök gul
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd
5 dl rapsolja till fritering

1. Fritera lökringarna först: Skala och skiva löken. Dela den i tunna ringar. Vänd dem först i vetemjöl, sedan i vispat ägg och till sist i ströbröd. Fritera dem frasiga i het olja, 180°. Låt lökringarna rinna av på hushållspapper.
2. Kycklinglever: Salta och peppra den knappt tinade
kycklinglevern. Grilla eller halstra den i het panna; vänd
den flera gånger under stekning och minska värmen på plattan. Stek ca 3 minuter, den ska vara lite rosa inuti.
3. Blanda olja, vinäger och senap. Vänd ner ingefära och
kycklinglever. Bred smör på rågbrödet och lägg på sallad i
mindre bitar. Fördela kycklinglevern och dressingen på brödet. Garnera med lökringar.

Fler recept med: Fest, Kyckling och fågel, Mackor, Övrigt