DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Bong Touch of Taste

Grillad kycklingfilé Saltimbocca

Bjud på en saftigt grillad kycklingfilé med parmaskinka och salvia. ”Saltimbocca” betyder ”hoppa in i munnen” på italienska, och det är precis vad denna somriga kycklingrätt gör!

Grillad kycklingfilé Saltimbocca

Kyckling:

1. Salta och peppra kycklingfiléerna.

2. Linda in filéerna med Parmaskinkan och salviabladen (2 blad per filé).

3. Grilla sakta över glöden och pensla med marinaden under tiden.

4. Kycklingfilén skall nå en innertemperatur på minst 72 grader.

 

Glaze:

1. Tvätta citronen och riv skalet fint. Pressa ut citronsaften.

2. Riv vitlöksklyftan fint och finhacka salvian.

3. Blanda med portvin och kycklingfond, rapsolja, salt och svartpeppar.

Recept från