Äppelchutneyn kan serveras ljummen eller kall. Den håller sig bra i kyl och får bara mer smak av kryddorna om den får stå till sig.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 kycklingklubbor grillade, el 1 grillad kyckling

Äppelchutney:

3 gröna äpplen
1 rödlök
0,5 dl vitvinsvinäger
1 dl strösocker
1 ingefära liten bit, färsk (10 g)
2 stjärnanis
4 kryddnejlikor

Couscous med grönsaksfräs:

3 dl couscous
1 paprika stor, röd
300 g vitkål
1 msk smör
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

1. Äppelchutney: Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Skala och skär rödlöken i mindre bitar. Sjud äpple, rödlök med vinäger, socker, skalad och delad ingefära och kryddor tills äppelbitarna är mjuka, ca 15 minuter. Rör om då och då. Låt svalna.
2. Couscous: Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär vitkålen i bitar. Fräs grönsakerna i smör i en stekpanna tills de tagit lite färg och mjuknat något. Smaka av med salt och peppar.
3. Blanda ner grönsakerna i couscousen och servera till kycklingen med äppelchutneyn.