Grillad kyckling med äppelchutney och couscous

Äppelchutneyn kan serveras ljummen eller kall. Den håller sig bra i kyl och får bara mer smak av kryddorna om den får stå till sig.

1. Äppelchutney: Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Skala och skär rödlöken i mindre bitar. Sjud äpple, rödlök med vinäger, socker, skalad och delad ingefära och kryddor tills äppelbitarna är mjuka, ca 15 minuter. Rör om då och då. Låt svalna.
2. Couscous: Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär vitkålen i bitar. Fräs grönsakerna i smör i en stekpanna tills de tagit lite färg och mjuknat något. Smaka av med salt och peppar.
3. Blanda ner grönsakerna i couscousen och servera till kycklingen med äppelchutneyn.

Recept från