Grillad kryddrubbad tonfisk med krispig fetaostsallad

Recept på grillad kryddrubbad tonfisk med krispig fetaostsallad. Enbär, fänkålsfrön och ingefära blir en god kryddrub på tonfisken.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g tonfiskfilé
1,5 tsk salt
1 msk enbär
2 tsk fänkålsfrön
1 tsk ingefära mald

Sallad:

1 kruka krispsallad
1 rödlök liten
100 g ärtskott
150 g fetaost
1 msk citron pressad
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt

25 minuter + 4 minuter på grillen

Grillad kryddrubbad tonfisk med krispig fetaostsallad — gör så här:

  1. Skär tonfisken i bitar, ca 2 x 2 cm, och trä upp på två grillspett. Krydda med salt. Finhacka enbären. Stöt fänkålsfröna i mortel. Blanda enbär, fänkål och ingefära. Strö blandningen på fisken.
  2. Sallad:  Plocka salladsbladen och lägg dem i en bunke. Skala och skiva löken tunt. Halvera ärtskotten och smula fetaosten. Blanda med citronsaft och olja. Krydda med flingsalt.
  3. Grilla spetten på direkt värme ca 2 min på varje sida, tills de har fått en sotad fin yta. Servera med salladen.