Ta fram kokta frysta bönor och blanda i en sallad med apelsin- och vinägrettsås.

För 4 personer

Ingredienser

4 fläskkotletter (ca 1 1/2 cm tjocka)
0,5 tsk anchopeppar mald
0,5 tsk salt
1 msk smör

Bönsallad:

2 dl bönor blandade, kokta
0,5 rödlök
0,5 spansk peppar röd
1 apelsin stor
1 vitlöksklyfta pressad
2 msk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
2 krm salt
150 g sallad blandad

Till servering:

ugnsbakad klyftpotatis

Grillad kotlett med bönsallad

 

1. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finstrimla pepparfrukten. Skala apelsinen och skär den i skinnfria klyftor.
2. Blanda bönor, rödlök, pepparfrukt, vitlök, vinäger, olja och salt. Vänd ner sallad och apelsinklyftor.
3. Skär ett snitt i fettkanten på kotletterna och krydda med salt och peppar. Stek i smör i stek- eller grillpanna ca 3 min på varje sida.
4. Servera kotletten med bönsallad och klyftpotatis.

Fler recept med: Grilla, Sallader