Grillad korv i brioche med sötpotatispommes

Recept på grillad korv i brioche med sötpotatispommes. Skippa ketchup och senap och toppa korven med syrade grönsaker! Finns i matbutiken, bland annat av märket Tistelvind.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g korv med hög kötthalt (10 % fett) 
600 g sötpotatis
0,5 msk majsstärkelse Maizena
0,5 burk syrade grönsaker t ex kimchi (à 350 g)
1 msk honung flytande
2 dl turkisk yoghurt
2 tsk chilisås t ex sriracha
4 korvbröd av briochetyp
olivolja, salt, nymald svartpeppar

15 minuter + 20 minuter i ugn

Grillad korv i brioche med sötpotatispommes — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft. Skär sötpotatisen i stavar. Skölj i vatten och torka väl.
  2. Pudra stavarna med majsstärkelse och blanda runt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, ringla över 2 msk olja. Sprid ut på plåten och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen 20–25 min, tills de fått fin färg.
  3. Stek eller grilla korvarna runt om på grillen eller i medelvarm panna.
  4. Blanda de syrade grönsakerna med honungen. Blanda yoghurt, chilisås och 2 krm salt.
  5. Servera korvarna i bröden och toppa med syrade grönsaker. Ringla över lite av yoghurten och servera med potatis och resterande yoghurt.