Grillad körsbärskompott med sockerkakssmulor och frangelicocrème

Recept på grillad körsbärskompott med sockerkakssmulor och frangelicocrème. Har du inte frangelicolikör kan den ersättas med amaretto-mandellikör.

För 6 personer

Ingredienser

500 g körsbär urkärnade
1 dl rårörsocker strö
3 msk balsamvinäger
6 skivor sockerkaka

Crème:

125 g mascarponeost
3 msk florsocker
1,5 msk frangelicolikör

25 minuter

Gör så här:

  1. Crème: Blanda alla ingredienser. 
  2. Lägg körsbären i en aluminiumfolieask. Strö över sockret och häll på vinägern. Ställ asken på grillgallret på medeltemperatur ca 15 min, så att kompotten kokar ihop.
  3. Grilla sockerkaksskivorna ca 1 minut på varje sida, tills den fått grillad yta.
  4. Lägg körsbärskompotten i tallrikar. Klicka på crèmen och bryt över bitar av sockerkakan.