Välj små färskpotatisar så tar de inte så lång tid att rosta. Har du kokt potatis över kan de träs på spett och grillas.

För 4 personer

Ingredienser

4 skivor fläskkarré (á150g)
1 tsk salt
3 krm nymald svartpeppar svartpeppar
800 g små färskpotatisar
1 1/2 msk olivolja
1 tsk flingsalt

Salsa

150 g rabarber
250 g jordgubbar
1 tsk sambal oelek
1 msk strösocker
1 kruka basilika
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

25 min

Grillad karré med fruktig salsa

 

1. Sätt ugnen på 225°. Skölj potatisarna. Vänd dem i olja i en ugnssäker form och strö över flingsalt. Stek mitt i ugnen ca 25 min.
2. Ansa rabarber och jordgubbar. Skär dem i små tärningar eller hacka dem. Blanda frukt med sambal, socker, 1 dl strimlad basilika, salt och svartpeppar. Ställ åt sidan.
3. Hetta upp grillen. Smaksätt köttet med salt och peppar. Grilla skivorna 3–4 min på var sida. Servera med potatis och salsa.

Fler recept med: Övrigt