Grillad kalventrecôte med primörsallad – lyxig rätt du kan förbereda!

Recept på citrongrillad kalventrecôte med primörsallad. Du kan förbereda parmesancrèmen och marinera köttet dagen före så blir matlagningen enkel.

Annonsen laddas.

25 min + 20 min i ugn

Citrongrillad kalventrecôte med primörsallad

 

1. Skala och finhacka vitlöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skala med en potatisskalare och strimla det därefter tunt. Rör ihop salvia, citronskal, citronsaft, och olivolja.
2. Skär köttet i två bitar. Lägg köttet i en plastpåse och häll över marinaden. Låt marinera ca 30 min. Sätt ugnen på 125°.
3. Grilla köttet på grillen eller i grillpanna ca 2 min på varje sida. Salta och peppra. Lägg över köttet i en form. Stek köttet mitt i ugnen tills inner-temperaturen visar 58°, ca 20 min. Ta ut och låt vila ca 10 min.
4. Parmesancrème: Krossa vitlöksklyftorna lätt med skalet på. Stek i olja tills skalet blivit brunt och vitlöken mjuk. Ta bort skalet. Lägg vitlöken i en mixer tillsammans med avhällda sköljda bönor, parmesan, crème fraiche, salt och peppar.Mixa till en slät röra.
5. Sallad: Skrubba potatisen och koka den mjuk. Låt morötterna koka med när 4–5 min återstår. Skala löken. Stek den runt om i olja. Tillsätt sparrisen och låt fräsa med. Lägg ner potatis, morötter och rädisor och låt allt steka med ca 2 min. Ringla över honung och vinäger. Låt allt fräsa ca 1 minut. Blanda ner mangolden. Strö över salt och krm peppar. Skiva köttet och servera salladen ljummen till.

SE ÄVEN

Grillad entrecôte med svartpepparsmör och rostade grönsaker

Entrecôte med salsa verde

Entrecôte med Getostpolenta och Whiskysmörsås

Recept från Allt om Mat