Grillad kalv med ljummen palsternackssallad och grönpepparvinägrett

Palsternackorna är milda men får skjuts av aprikoser och krasse. Grönpeppar ger vinägretten pepprighet.

1. Sätt ugnen på 125°. Putsa kalvryggen. Krydda med salt och peppar. Bryn köttet runt om i rapsolja  i en stekpanna.
2. Sätt in köttet i nedre delen av ugnen. Stek köttet till 52° innertemperatur, ca 20 min. Ta ut köttet och låt vila ca 15 min.
3. Öka ugnstemperaturen till 225°. Skala palsternackorna. Blanda
med olivolja i en ugnssäker form.  Stek mitt i ugnen ca 10 min.  
4. Blanda haricots verts med palsternackorna och vitlök, stek ytterligare ca 10 min. Skala och hacka löken.  Hacka aprikoserna. Blanda ner lök, aprikoser, klippt smörgåskrasse, salt och peppar i grönsakerna.
5. Vinägrett: Skala och finhacka löken. Blanda löken med övriga ingredienser till vinägretten.
6.  Skär köttet i 4 bitar. Grilla det runt om i grillpanna ca 2 min. Servera köttet med palsternackssallad och grönpepparvinägrett.

Recept från