Palsternackorna är milda men får skjuts av aprikoser och krasse. Grönpeppar ger vinägretten pepprighet.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g kalvrygg
1 tsk salt
2 krm vitpeppar nymald
1 msk rapsolja

Ljummen sallad:

12 palsternackor små (ca 600 g)
1 msk olivolja
200 g haricots verts
1 vitlöksklyfta, skivad
0,5 schalottenlök
100 g aprikoser torkade
1 smörgåskrasse ask
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

Vinägrett:

0,5 schalottenlök
2 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
1 msk honung flytande
1 tsk citron pressad
1 tsk grönpeppar i lag
1 krm salt

1. Sätt ugnen på 125°. Putsa kalvryggen. Krydda med salt och peppar. Bryn köttet runt om i rapsolja  i en stekpanna.
2. Sätt in köttet i nedre delen av ugnen. Stek köttet till 52° innertemperatur, ca 20 min. Ta ut köttet och låt vila ca 15 min.
3. Öka ugnstemperaturen till 225°. Skala palsternackorna. Blanda
med olivolja i en ugnssäker form.  Stek mitt i ugnen ca 10 min.  
4. Blanda haricots verts med palsternackorna och vitlök, stek ytterligare ca 10 min. Skala och hacka löken.  Hacka aprikoserna. Blanda ner lök, aprikoser, klippt smörgåskrasse, salt och peppar i grönsakerna.
5. Vinägrett: Skala och finhacka löken. Blanda löken med övriga ingredienser till vinägretten.
6.  Skär köttet i 4 bitar. Grilla det runt om i grillpanna ca 2 min. Servera köttet med palsternackssallad och grönpepparvinägrett.