Majsbladen är de blad som sitter runt majskolven. Bladen börjar ryka av glöden och resultatet blir en lätt rökt smak på fisken.

För 4 person(er)

Ingredienser

900 g regnbågslaxar
2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar krossad
8 majskolvshöljen

Fyllning

10 citrontimjankvistar
1 citron skivad
0,5 dl olivolja

Djionsås

2 dl lätt crème fraiche
1 tsk basilika hackad
1 tsk timjan hackad
2 tsk dijonsenap
2 krm salt

1. Gnid in fisken med salt och peppar.
2. Fyll dem med timjan och citron. Pensla dem med olivolja.
3. Lägg dem i majskolvshöljena. Knyt om med snöre och
grilla 6-8 minuter.
4. Servera med dijonsås, kokt färskpotatis
och sallad.

DIJONSÅS

Det här är en användbar sås god både till fisk och grillat fläskkött.

Gör så här:
Blanda samman såsen och ställ kallt ca 30 minuter.

Fler recept med: Övrigt