Till de nya rejält kryddiga hamburgarna från Scan serveras potatistortilla med ajvar relish. Ajvar relish finns både stark och mild. Här har vi valt den starka, till de yngre gästerna passar kanske den milda varianten bättre.

För 4 personer

Ingredienser

10-12 färskpotatisar (550 g)
1 röd paprika
1 dl majskorn frysta eller konserverade
1,5 dl ajvar relish stark
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
8 vetetortillas små (200 g)

Tillbehör:

4 hot spice hamburgare
blandad sallad

Grillad hamburgare med potatis- och paprikatortilla

 

1. Borsta och koka potatisen mjuk. Skär den i cm-stora tärningar. Dela, kärna ur och finhacka paprikan. Häll av vätskan från den konserverade majsen.
2. Blanda potatis, paprika, majs, ajvar relish, salt och svartpeppar. Fördela potatissalladen på tortillabröden och vik ihop.
3. Grilla bröden 1 min per sida och hamburgarna ca 2 min per sida. Servera med sallad.