Grillad fläskytterfilé med koreanska smaker

Köttet går också bra att steka i grill- eller stekpanna och sedan steka klart i ugn 200 grader, ca 10 min.

30 min

1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Vispa ihop hoisinsås och soja. Putsa köttet och skär det i fyra delar, först på längden och sedan mitt itu till fyra smala bitar. Lägg köttet i såsen och låt marinera ca 10 min.

2. Skär gurkan i långa remsor med en osthyvel. Vispa ihop 1 msk olja, vinäger, socker och 1 tsk salt. Vänd ner gurkan. Låt stå 5–10 min.

3. Ta upp köttet och häll marinaden i en kastrull. Koka ihop till simmig konsistens, ca 3 min. Grilla köttet runtom på indirekt värme ca 10 min. Låt vila ca 5 min.

4. Stek äggen i 1 msk olja. Strö över 1 krm salt. Skär köttet i skivor. Grovhacka koriandern. Servera köttet med ris, ägg och gurksallad och strö över koriandern.

ca 600 kcal per portion, 17 g fett, 39 g proteiner, 72 g kolhydrater

Recept från