Fläskkarré är optimalt bra att grilla. Servera dem med ugnsstekt potatis, rödlök och äpplen.

För 4 person(er)

Ingredienser

ca 1 kilo skivad fläskkarré med ben
1 tsk nymald svartpeppar
1 1/2 tsk salt

Tillbehör

500 g småpotatis
2 msk rapsolja
2 rödlökar
2 äpplen
2 tsk flingsalt
1 msk honung

Tillbehör

crème fraiche
dijonsenap

20 min + 25 min i ugn

1. Lägg karréskivorna på ett fat och strö på peppar. Vänta med saltet tills de ska grillas.
2. Sätt ugnen på 200°. Skrubba potatisarna och dela dem om de är stora. Häll olja i en ugnssäker form eller långpanna. Ställ in den mitt i ugnen ca 1 minut så oljan blir het. Lägg i potatisarna, blanda och stek ca 15 min. Skala löken och skär den i klyftor. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
3. Blanda lök och äpplen med potatisen. Salta och ringla över honung. Stek i ugnen ytterligare ca 10 min.
4. Salta karréskivorna och hetta upp ett grillgaller eller en grillpanna. Grilla på hög värme ca 2 min på varje sida. Grilla ytterligare ca 5 min på lägre värme så köttet blir genomstekt. Servera med den varma potatisblandningen och crème fraiche smaksatt med senap.

Fler recept med: Övrigt