Grilla med Jonas Crambys recept på fläskkarré. En helt ny dimension på burgare, galet gott.

För 1

Ingredienser

Sliced porksandwich – Jonas Cramby

1,2 kg fläskkarré
3 msk kryddmix magic dust se recept
2 dl äppeljuice drickfärdig

Dillpickles (ca 2 L)

1 kg västeråsgurkor
5 st vitlöksklyftor
5 dl vatten
2 msk salt
5 dl vitvinsvinäger
2 st dillknippor

Pickled caramelized onions (4 personer)

2 st rödlökar
1 msk smör
5 msk rödvinsvinäger
2 tsk strösocker
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar nymald

Tillbehör

6 cemita bröd se recept
riven pepparrot

Grilla fläskkarré

1. Putsa eventuellt köttet. Strö över rubben och klappa in den i köttet. Låt köttet marinera i kylen ca 3 timmar.

2. Tänd grillen. När värmen i grillen är ca 120 grader strös 1 dl rökspån av hickory eller äpple på kolen. Lägg
köttet på grillen och grilla indirekt till 70 grader innertemperatur, beräkna
ca 4 timmar.

3. Lägg köttet i en aluminiumfolieform och häll över äppeljuicen. Täck med aluminiumfolie och tillaga köttet till 80 graders innertemperatur,
ca 1 ½ timme.

4. Ta köttet från grillen och låt det vila ca 30 min. Häll bort juicen och skär köttet i skivor. Servera med
tillbehören.

 

Dillpickels

15 min + 1 dygn i kylen

Väldigt syrliga gurkor, passar fint till fläskkött.

Gör så här:

Skrubba gurkorna noga i ljummet vatten. Skala vitlöksklyftorna. Lägg gurka, vitlök och dill i väl rengjorda burkar. Koka upp vatten, salt och vinäger. Häll vätskan i burkarna och sätt på locken. Låt svalna. Ställ burkarna i kylen. Gurkan går bra att äta efter 1 dygn.

 

Pickled caramelized onions

15 min

Enkelt och supergott, gör dubbel sats och spara i kylen.

Gör så här:

Skala och skiva löken. Stek den mjuk i smör, ca 10 min. Häll över vinäger och tillsätt socker. Stek ­ytterligare ca 1 minut. Krydda med salt och peppar. Ät direkt eller värm före servering.

 

Relaterade recept:

Cemitas
Kryddmix Magic Dust

Fler recept med: Fläskkött, Grilla, Övrigt, Texmex