Tropiskt fruktsmör med torkad frukt som t ex papaya och ananas ät gott till grillat fläskkött. Tropiska frukter finns att köpa både i lösvikt och i påse.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 mager fläskkarré skivor à 125 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Smör:

0,5 dl tropisk frukt torkad, t ex papaya och ananas
0,5 dl citronsaft pressad
30 g smör
1 röd spansk peppar
1 krm salt

Tillbehör:

600 g färskpotatis kokt
1 avokado
2 tomater skivade
1 gul lök finhackad

Grillad fläskkarré med tropiskt fruktsmör

1. Skär stora fruktbitar i mindre tärningar. Lägg frukttärningarna i citronsaften och låt ligga ca 10 minuter. Mixa frukten med smör. Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukten. Rör ner den och salt i smöret.
2.Grilla karrén ca 3 minuter på varje sida. Salta och peppra. Trä upp potatisen på spett och grilla dem runt om. Servera med fruktsmör och sallad.