I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

Bjud på en mör och smakrik fläskkarré direkt från grillen. Servera med en fräsch bulgursallad och BBQ sås!

För 4 portioner

Ingredienser

Bulgursallad

1 dl bulgur
7 tomater soltorkade i olja
50 g ruccolasallad
100 g fetaost i olja
6 rädisor
1/2 rödlök
2 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
2 dl vatten
1 msk solrosfrön torkade
peppar

Marinad & sås

2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
6 msk tomatketchup
1 cl liquid smoke
2 msk rapsolja
2 tsk paprikapulver
2 tsk chilipeppar torkad
1 msk honung flytande
2 dl crème fraiche

GÖR SÅ HÄR:

Marinering:

1. Börja med att skära karrén i 4 portions bitar

2. Vispa ihop alla ingredienserna till marinaden.

3. Lägg karrébitarna i plastpåse och tillsätt hälften utav marinaden i påsen och massera påsen en stund så att marinaden blandar sig med köttbitarna.

4. Låt köttet marinera minst två timmar innan grillning

Såsen:

1. Ta andra delen av marinaden och vispa ihop med crème fraichen och ställ i kylen.

Bulgursallad:

1. Koka bulgurn enligt paketets anvisning men med Touch of Taste kycklingfond tillsatt i vattnet.

2. Ställ åt sidan och låt kallna.

3. Strimla tomater och lök och skär rädisorna i slantar.

4. Blanda alla ingredienserna till en fräsch och god sallad.