Italiensk mortadella och tryffelolja sätter smak på grillad fläskfilé.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g fläskfilé
500 g fläskfilé
100 g mortadella tunt skivad
1 tsk tryffelolja vit konc
8 tandpetare
1 tsk salt + svartpeppar

Grönsaker

400 g färskpotatisar små
2 msk olivolja (1 + 1 msk)
1 tsk salt +lite svartpeppar
500 g grönsaker zucchini, paprika, färsk lök
150 g pärltomater små
1 dl taggiasca-oliver

Timjanssky:

1 nypa ärtskott - eller rödbets
0,5 timjan kruka färsk, plockad
1 dl mellangrädde + samma mängd vatten
1 vitlöksklyfta skivad
0,5 hönsbuljongtärning
1 tsk maizena majsstärkelse

1. Sätt ugnen på 225°. Borsta potatisen, klyv och blanda med 1 msk olivolja, salt och peppar. Ugnsbaka dem ca 20 min.
2. Putsa filén från hinnor. Skär ett cm-djupt snitt längs med. Fortsätt snittet som en spiral in i köttet så att filén kan vikas ut plant. Lägg över plast och banka lätt ut till en jämn platta. Täck köttet med mortadella och droppa över tryffelolja.
3. Rulla ihop till en fast rulle och fäst med tandpetare.
4. Skiva zucchinin, skär paprikan i bitar, halvera löken och blanda med 1 msk olja.
5. Koka upp ingredienserna till skyn och ha den klar.
6. Salta, peppra och grilla köttet och grönsakerna när grillen uppnått rätt temperatur. Passa noga och när filén har fått färg, slå in den i folie och låt den ligga kvar på grillen till innertemperatur 68°. Totala grilltiden blir 15–20 min.
7. Låt köttet vila 10–15 min medan grönsakerna grillas färdigt. Blanda de grillade grönsakerna med den ugnsbakade potatisen, tomater och oliver.
8. Skär filén i 8 bitar och servera den med tillbehören.