Se detta som ett inspirerande förslag på vad som kan mixas på grillen. Välj det som finns och det ni gillar bäst. Fisk som grillas bör vara fast, som t ex gös, abborre och havsabborre.

För 6 personer

Ingredienser

3 humrar små
12 musslor i sitt skal kokta gröna
12 baby octopus
600 g havsabborrfilé med skinn
600 g kungskrabbeben
6 pilgrimsmusslor
1 zucchini stor (ca 500 g)
3 majskolvar färska

Till pensling:

1 dl rapsolja
0,5 dl olivolja
1 msk soja japansk
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Grillad fisk och skaldjur

 

1. Klyv humrarna och plocka bort magsäcken och den mörka tarmen. Lägg hummerhalvorna på ett fat med köttsidan upp. Lägg upp de kokta musslorna så att var och en ligger i en skalhalva.
2. Lägg bläckfiskarna i en skål. Skär fiskfilén i portionsstora bitar och lägg på fat.  Dela krabbenen i 6 lika stora delar. Klipp eller skär en skåra i varje benbit. Lägg pilgrimsmusslorna bredvid.
3. Skölj och skär zucchinin i  1/2 cm sneda skivor. Dra bort lite av blasten på majskolvarna så att halva kolven kommer fram.
4. Blanda samman ingredienserna till penslingen. Droppa eller pensla skaldjur, fisk och grönsaker och lägg på väl utbrunnen grill med hög värme. Lägg hummer och musslor först med köttsidan ner några minuter, därefter kan de vändas.
5. Grilla allting ca 5 min. Majskolvarna kan behöva några minuter extra. Servera allt nygrillat med tillbehören rucolapesto och persikosalsa (se recept nedan).

Fler recept med: Fest, Fisk, Grilla, Kräftskiva, Skaldjur