En doftande örtolja ger extra god smak åt grönsaker och potatis. Den är också god att göra med gräslök och dill. Välj den fisk du har tillgång till, men den bör vara fast i köttet om den ska grillas.

För 4 person(er)

Ingredienser

Örtolja

0,5 dl timjan färsk
0,5 dl mejram färsk eller oregano
0,5 dl olivolja
0,5 dl vatten
1 tsk salt

Potatis

600 g färskpotatis
1 fänkål
3 salladslökar
200 g sockerärter

Fisk

600 g abborrfilé eller gösfilé
1 tsk salt
2 krm vitpeppar nymald
1 msk olivolja

Garnering

2 tomat i tärningar
1 rödlök liten, tunt klyftad

1. Olja: Hacka de färska kryddorna fint gärna med mixerstav. Tillsätt olja, vatten och salt.
2. Potatis: Skrapa och skiva potatisen. Ansa och skiva fänkål och salladslök. Ansa sockerärterna. Koka upp lättsaltat vatten. Koka potatisen ca 7 min, lägg därefter ner fänkålen och koka ca 3 min. Lägg sedan ner sockerärter och salladslök och koka 1 minut. Häll av vattnet och låt ånga av.
3. Häll över oljan och smaka ev av med mer salt.
4. Fisk: Skär bort alla ben på fisken och skär den gärna i bitar. Salta, peppra och pensla med olivolja. Grilla fisken några minuter på var sida över glödbädd eller i grillpanna.
5. Lägg fisken på grönsakerna. Toppa med tomat och rödlök.