Färskpotatisen kan grillas 2–3 timmar i förväg och blandas med vitlök, tomat och fetaost övriga ingredienser strax före servering.

För 8 pers på buffé

Ingredienser

1 1/2 kg färskpotatis
250 g tomater gärna blandade sorter
100 g sockerärter
1 kruka bladpersilja
200 g fetaost
1 stor vitlöksklyfta
2 msk pressad citron
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar

20 min + 15 min på grillen

Grillad färskpotatis med vitlök, tomat och fetaost – gör så här:

  1. Skrubba potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
  2. Skär tomaterna i bitar. Strimla sockerärter och persilja. Smula fetaosten och blanda med tomater och sockerärter. Skala och pressa i vitlöksklyftan och häll över citronsaften.
  3. Ringla oljan över den nykokta potatisen, lägg den på grillen och grilla runt om, ca 15 min.
  4. Blanda potatisen med grönsaker och ost. Krydda med salt och peppar.

Bli experten vid grillen – köp vår populära grill-bok till extrapris för dig som är prenumerant.

grillboken

Fler recept till en vegetarisk grillbuffé:

Fler recept med: Buffémat, Grilla, Midsommar