Grillad färskpotatis med rosmarinsalt och rökt paprikaaioli

Recept på grillad färskpotatis med rosmarinsalt och rökt paprikaaioli. Den kokta potatisen steks i grillpanna på grillen. Aiolin får färg och smak av paprika.

30 minuter

 

  1. Aioli: Vispa upp äggulorna i en bunke. Tillsätt oljan droppvis till en början, sedan i en tunn stråle under kraftig omrörning.
  2. Skala och pressa i vitlöken. Lägg i paprikan och vispa tills paprikan krossats. Krydda med paprikapulver, salt och peppar.
  3. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är precis färdig. Häll av vattnet, tryck sönder potatisarna lite lätt med en potatisstöt.
  4. Rosmarinsalt: Mortla flingsalt och rosmarin.
  5. Smält smöret och vänd runt potatisen i smöret. Strö över flingsalt och grilla potatisen i gjutjärnspanna på grillen. Servera potatisen nygrillad med aioli och rosmarinsalt.

 

Recept från