För 4 person(er)

Ingredienser

600 g falukorv

Couscous:

1 grönsaksbuljongtärning
4 dl vatten
1 msk smör
3,5 dl couscous
1 röd lök
2 tomater
1 knippa gräslök

Senapssås:

1 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 tsk vetemjöl
1 grönsaksbuljongtärning
1 vitlöksklyfta pressad
4 msk dijonsenap

1. Senapssås: Häll grädden och vattnet i en kastrull. Vispa i vetemjölet. Smula i buljongtärningen, pressa i vitlöken och tillsätt senapen. Vispa ihop såsen. Låt den sjuda på svag värme ett par minuter. Ställ åt sidan. Värm före servering.
2. Couscous: Koka upp buljongtärning, vatten och smör. Dra kastrullen från plattan. Tillsätt couscousen, rör om och ställ åt sidan.
3. Hacka lök, tomater och gräslök. Blanda ner lök- och tomathacket, och hälften av gräslöken i couscousen. Rör ner resten av gräslöken i senapssåsen.
4. Hetta upp en grillpanna. Skär falukorven i ca 4 cm "puckar". Grilla dem ett par minuter på var sida. Servera genast tillsammans med couscous och senapssås.

Fler recept med: Övrigt