Grillad entrecôte med Bloody Mary-sås

Såsen kan serveras både varm och kall till det grillade köttet.

Annonsen laddas.

Grillad entrecôte med Bloody Mary-sås

 

1. Sås: Skala och finhacka rödlöken. Fräs den i olja 1–2 min. Tillsätt tomater med spad. Låt koka ihop. Mixa såsen slät. Tillsätt limesaft, vodka, worcestersås, herbamaresalt, tabasco och salt. Smaka av.
2. Potatisspett: Lägg grillspetten i kallt vatten. Borsta potatisen väl. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Ansa och koka löken nästan mjuk. Varva potatis och lök på spett, krydda med salt och peppar. Ringla över olivolja. Grilla ca 2 min runt om.
3. Strö salt och peppar på köttet. Grilla det 2–3 min på varje sida.
4. Servera köttet nygrillat med potatisspett, sås och sallad.

Recept från Allt om Mat