Grillad entrecôte med Bloody Mary-sås

Såsen kan serveras både varm och kall till det grillade köttet.

Grillad entrecôte med Bloody Mary-sås

 

1. Sås: Skala och finhacka rödlöken. Fräs den i olja 1–2 min. Tillsätt tomater med spad. Låt koka ihop. Mixa såsen slät. Tillsätt limesaft, vodka, worcestersås, herbamaresalt, tabasco och salt. Smaka av.
2. Potatisspett: Lägg grillspetten i kallt vatten. Borsta potatisen väl. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Ansa och koka löken nästan mjuk. Varva potatis och lök på spett, krydda med salt och peppar. Ringla över olivolja. Grilla ca 2 min runt om.
3. Strö salt och peppar på köttet. Grilla det 2–3 min på varje sida.
4. Servera köttet nygrillat med potatisspett, sås och sallad.

Recept från