Skär squashen i 1/2 cm tunna skivor. Om skivorna skärs tunnare går de lätt sönder vid grillning.

För 12 pers på buffé

Ingredienser

2 squash (à 400 g)
3 krm salt
2 msk olivolja + 2 msk olivolja
1 msk dragon hackad
1 citron

Fyllning:

3 formfranska (fryst) skivor
3 tomater
1 lök gul
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 msk citron pressad
1 msk oregano hackad
2 tsk timjan hackad
0,5 tsk salt

Grillad citron- och dragonmarinerad squash fylld med tomat, örter och citron

 

1. Dela squashen på mitten. Skär delarna längs med i 1/2 cm tunna skivor. Salta skivorna och låt stå ca 15 min.
2. Blanda 2 msk olja och dragon. Skölj citronen i ljummet vatten och riv skalet. Blanda ner skalet i oljan.
3. Torka squashskivorna med hushållspapper. Pensla skivorna med 2 msk olja och grilla dem i grillpanna ca 1 minut på varje sida. Häll över dragon- och citronoljan.
4. Riv det frysta brödet. Skär tomaterna i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Tillsätt tomattärningarna och koka kraftigt ca 3 min. Blanda i det rivna brödet, citronsaft, örter och salt. Låt kompotten svalna.
5. Fördela kompotten på squashskivorna och rulla ihop dem.