Färsk chorizokorv är godast. Paprikaosten kan förberedas och ligga klar i en spritspåse i kylen.

För 4 personer

Ingredienser

Grillad chorizo med rostad paprikaost

2 chorizokorvar (à 100 g)

Paprikaost

1 röd paparika
1 röd chili, t ex spansk peppar
1 msk rapsolja
200 g naturell färskost
2 krm salt
1/2 krm nymald svartpeppar

Garnering

timjan

15 min + 15 min i ugnen

Grillad chorizo med rostad paprikaost

 

1. Sätt ugnen på 250 grader. Grilla korven på grill eller i grillpanna. Rå korv måste genomgrillas. Skär korven i slantar och låt kallna.

2. Halvera och kärna ur paprika och chili. Lägg dem i en ugnssäker form och ringla över oljan. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

3. Låt paprika och chili svalna i en plastpåse. Dra bort skalet. Hacka paprika och chili och blanda med färskosten. Krydda med salt och peppar.

4. Fördela osten på korvslantarna och garnera med timjankvistar.