Hittar man inte spetskål går det självklart bra att använda vitkål, men tänk då på att strimla den extra fint.

För 4 person(er)

Ingredienser

Grillad Chorizo

4 chorizo eller annan smakrik korv
1 surdegsbaguette
125 g spetskål

Caesardressing

3 msk lätt crème fraiche
2 msk majonnäs, gärna Hellmans
1 sardellfilé
1/2 liten vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 dl riven parmesanost
1 krm salt
1/2 krm nymald svartpeppar

20 min

Gör så här:

1. Caesardressing: Blanda ihop lätt crème fraiche och majonnäs. Finhacka sardellfilén och rör ner i såsen. Tillsätt pressad vitlök, senap och ost och blanda ordentligt. Krydda med salt och peppar.

2. Finstrimla spetskålen. Blanda spetskålen med caesardressingen.

3. Skär baguetten till 4 ”korvbröd”. Grilla korven runt om ca 5 min.

4. Servera den grillade korven i baguetten toppad med spetskålssalladen.