Grillad blomkål i bröd med fetaoströra och oreganodressing

Recept på grillad blomkål i bröd med fetaoströra och oreganodressing. Grilla grönsakerna tills de är mjuka men fortfarande har spänst. 

 

40 minuter

Gör så här:

  1. Dressing: Lägg oreganon i en bunke. Skala och lägg i vitlöksklyftan. Tillsätt senap, citronsaft och de båda oljesorterna. Mixa till en slät dressing. Krydda med salt och peppar. 
  2. Fetaoströra: Mosa fetaosten grovt. Skär tomaterna i fjärdedelar. Ansa och finstrimla salladslöken. Blanda feta, tomater, lök och peppar. 
  3. Ansa och skär blomkålen i ca 2 cm tjocka skivor. Kärna ur och skär varje paprika i fyra bitar. Pensla blomkål och paprika med olja och strö över salt och peppar.
  4. Grilla blomkål och paprika indirekt under lock ca 10 min. 
  5. Grilla brödskivorna direkt över glöden ca 1 minut. Vänd bröden och lägg dem utanför glöden. Fördela fetaoströran på hälften av bröden och grilla under lock ca 3 min.
  6. Lägg bröden med oströran på tallrikar. Fördela spenat, blomkål och paprika på bröden och ringla över lite av dressingen. Lägg på övriga bröd och servera med resterande dressing. 

Recept av Cecilia Lundin och Petra Pettersson

Recept från