Grillad biff med vitlökscrème fraiche och rostad potatis

Om du vill göra egen smaksatt crème fraiche: Ugnsbaka fem halverade vitlöksklyftor tillsammans med potatisen i ugnen, skala och blanda ner i 2 dl crème fraiche med 1 msk hackad timjan, salt och peppar. Grilla köttet ute eller i grillpanna!

30 min

Grillad biff med vitlökscrème fraiche och rostad potatis

 

1. Sätt ugnen på 250 grader. Skrapa och halvera potatisen. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.

2. Ansa och bryt av den nedre delen på sparrisen. Halvera tomaterna. Pensla grönsakerna med 1 msk olja och strö över 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

3. Krydda köttet med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Grilla sparris och tomater ca 5 min runt om.

4. Grilla biffarna ca 2 min på varje sida. Servera dem med potatis, grillade tomater, sparris och crème fraiche.

Recept från