15 min + 30 min i ugn
Den hela kinesiska vitlöken är lätt att strimla och passar utmärkt i strösslet.

För 12 person(er)

Ingredienser

2 kg mandelpotatis
2 msk olivolja
2 tsk salt
2 krm vitpeppar nymald
1 vitlök kinesisk, s k king solo
1 knippa persilja hackad
2 citroner rivet skal

1. Sätt ugnen på 200°. Skölj potatisen och halvera den på längden. Blanda halvorna med olivolja, salt och peppar och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
2. Koka upp vatten i en kastrull. Skala och strimla vitlöken. Låt den få ett snabbt uppkok i två omgångar vatten för att få en mildare smak. Skölj sedan vitlöken i kallt vatten och krama ur vätskan med hushållspapper.
3. Gremolata: Blanda hackad persilja med vitlök och citronskal.
4. Strössla gremolatan över potatisen strax före servering.