Örtmarinaden ger en italiensk touch till den klassiska räkmackan.

För 4 smörgåsar

Ingredienser

2 msk pinjenötter
50 g philadelphiaost light
1 msk dill hackad
1 msk gräslök hackad
1 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
1 avokado
4 vitt bröd skivor
4 grönsalladsblad
4 körsbärstomater
4 dillkvistar

Gremolataräkor:

300 g skalade räkor
1 dl rapsolja
1 vitlöksklyfta
2 msk dill hackad
2 msk persilja hackad
0,5 citron rivet skal och saft
0,5 lime pressad saft
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

1. Mixa alla ingredienser till gremolatan, utom räkorna, i mixer eller med mixerstav. Blanda räkorna med gremolatan. Ställ i kylen ca 1 timme.
2. Rosta pinjenötterna i torr, het stekpanna tills de fått fin färg.
3. Smaksätt osten med dill och gräslök. Krydda med salt och peppar. Skala, kärna ur och skär avokadon i skivor.
4. Bred bröden med osten. Lägg på salladsblad, avrunna räkor och avokado. Garnera med halverade tomater, dillkvistar och rostade pinjenötter.

Fler recept med: Mackor, Övrigt, Skaldjur