Frossa i tomater i både plättar och sallad.

För 4 person(er)

Ingredienser

500g+100 g körsbärstomater
1 gul lök
2 msk hackad bladpersilja
2 dl riven parmesanost
1 ägg
2msk+3 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
3 dl vetemjöl

Tillbehör

2 dl tsatsiki
100 g ruccola
ev basilika

25 min

1. Grovhacka 500 g tomater. Skala och finhacka löken. Blanda tomater, lök, persilja, ost, ägg, 2 msk olja, salt och peppar. Tillsätt mjölet, lite i taget.
2. Klicka smeten till plättar i olja i en stekpanna. Stek i omgångar 2–3 min på varje sida.
3. Servera de nystekta plättarna med tsatsiki, 100 g körsbärstomater och rucola. Garnera eventuellt med basilika.