Här passar fullkornspasta med sin rustika smak allra bäst.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
400 g lammfärs (10 %)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
200 g squash
400 g körsbärstomater konserverade
mater
1 msk rosmarin
75 g fetaost

Tillbehör:

300 g fullkornsspagetti

1. Skala och hacka lök och vitlök, fräs i olivolja.
2. Blanda ner lammfärsen, salta och peppra och stek tills den får färg.
3. Skär squashen i bitar. Blanda ner bitarna och häll på tomaterna. Låt sjuda 5 min.
4. Koka spagettin. Strö över rosmarin och smula över feta- osten vid servering.

Tips: Gör gärna dubbel sats av lammfärsgrytan, den går utmärkt att frysa in.

Ca 580 kcal per portion: 26 g fett • 32 g protein • 56 g kolhydrater

Fler recept med: Gryta, Lamm, Näringsberäknat, Smalt