Recept på grekisk bönsallad - sommarens favoritsallad till grillat, lika god till lax som till kött och kyckling.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g bönor stora, vita
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk oregano färsk
1 gul lök färsk
3 tomater
0,5 gurka
16 svarta oliver
1 krm svartpeppar grovmald
100 g grekisk fetaost i bit
0,5 l sallad

Tillbehör:

Grillat kött eller fisk eller charkuterier

Grekisk bönsallad – gör så här:

  1. Skölj bönorna i kallt vatten. Låt rinna av. Blanda bönorna med olja, vinäger och oregano.
  2. Ansa och skiva löken. Skär tomater, gurka och sallad i bitar.
  3. Blanda bönor, lök, tomater, gurka, oliver och peppar i en vid skål. Vänd försiktigt ner salladen.
  4. Riv osten grovt över salladen.