Den här salladen passar bra till korv, skinka och kyckling. Tsatsiki kan man köpa färdig eller göra själv: Blanda en burk matlagningsyoghurt med en tärnad gurka och en liten knippa hackad dill. Smaka av med pressad vitlök, salt och peppar

För 4 person(er)

Ingredienser

200 g bönor bryt-, vax- eller skärbönor. Frysta eller färska
1 l vatten
1 tsk salt
1 gul lök
1 msk olivolja
500 g potatis kokt, helst liten
1 burk vita bönor kokta, stora
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 msk citronsaft pressad
3 msk persilja strimlad

Tillbehör

8 varmkorv

Grekisk bön- och potatisragu med grillad korv — gör så här:

  1. Ansa och skölj de färska bönorna. Koka upp vatten och salt. Lägg i bönorna och koka 3–4 min. Spola dem med kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag. Eller koka de frysta bönorna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i oljan ca 3 min. Vänd ner potatis, skuren i klyftor eller bitar och vaxbönor. Fräs 2–3 min. Skölj av bönorna och låt rinna av. Rör ner dem och låt allt bli genomvarmt.
  3. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Blanda i persiljan.
  4. Grilla korven och servera till.