Gravad oxfilé, potatissallad, grönsaker och nobissås

Köttet bör frysas minst 2 dygn före servering.

1. Blanda ihop marinaden.
2. Lägg i köttet och låt stå i kylskåp 3 dygn. Vänd då och då.
3. Frys in minst 2 dygn före servering. Ta fram köttet och låt det tina 1 timme i rumstemperatur tills det är halvtinat och kan skivas tunt med mycket vass kniv t ex en filékniv. Strö över lite gräslök.

NOBISSÅS
Gör så här:
1. Lägg äggen i kokande vatten och koka 3 minuter.
Kyl dem i kallt vatten.
2. Gröp ur äggen och Kör dem i mixer, matberedare eller med mixerstav tillsammans med vinäger vitlöksklyftor och senap.
Tillsätt oljan droppvis från början och sedan i en fin stråle.
3. Smaka av med salt och peppar. Blanda i gräslöken strax före servering.

POTATISSALLAD
Gör så här:
1. Skär potatisen i bitar och lägg i en skål tillsammans med kaprisen och dillkvistar.
2. Blanda ihop dressingen och häll över.

GRILLADE GRÖNSAKER
Gör så här:
1. Skär grönsakerna i skivor och pensla med olivolja.
2. Grilla några minuter på varje sida och pressa på vitlök. Salta och peppra.

Recept från