Använd rikligt med gräs- eller salladslök, dill och persilja i potatissalladen. Både nyttigt och gott!

För 2 person(er)

Ingredienser

Ört- och potatissallad:

450 g potatis
1 dl gräslök eller salladslök, finhackad
0,5 dl dill hackad
0,5 dl persilja hackad
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
0,5 citron finstrimlat skal + saft
1 msk olivolja
1 tsk kapris

Till servering:

200 g gravad lax i skivor

1. Borsta potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet
och ånga av.
2. Blanda ingredienserna till salladen i en skål.
3. Skala ev och skär potatisen i bitar medan den är varm. Blanda den
med övriga ingredienser till salladen.
4. Lägg laxskivorna på tallrikar, toppa med salladen.
Ca 425 kcal, varav 15 g fett, 46 g kolhydrater, 26 g protein.