Gravad dillröding med blomkålspannacotta och körvelcrème

40 min + 12 timmar i kyl
En utsökt förrätt som kan förberedas och vänta i kylen före servering.

1. Röding: Blanda salt, socker och peppar och gnid in fiskfilén på båda sidor. Lägg den i en fryspåse och strö över hälften av dillen och rivet citronskal. Låt ligga i kylen över natten och grava.
2. Blomkålspannacotta: Ansa och dela blomkålen i små buketter. Koka dem mjuka i mjölk och grädde under lock ca 15 min. Smaka av med salt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min.
3. Klä en form, 10 x 20 cm, med plastfolie. Lyft upp gelatinbladen och smält dem i det varma blomkålskoket. Häll i formen. Låt stelna i kylen, 4 timmar.
4. Sätt ugnen på 200°. Skär kavringen i tärningar och blanda med olivolja. Rosta i ugnen ca 6 min. Låt svalna. Hit kan förberedas.
5. Skär rödingen i 16 bitar och strö på resterande dill. Stjälp upp pannacottan och skär den i 8 portionsbitar.
6. Garnera med körvelkräm, babyspenat och körvel och droppa över en god olivolja.

Recept från