Inläggningen är hållbar en vecka i kylen så kanske räcker den också till silluncherna dagarna efter midsommar.

För 10 person(er)

Ingredienser

1 kg sill- el strömmingsfilé färsk

Ättikslag:

1 dl ättiksprit 12 %
3 dl vatten
1,5 msk salt

Gravning:

2 röda lökar
2 gula lökar
1 msk vitpeppar hel
1 msk kryddpeppar hel
3 lagerblad
1,5 msk citronpeppar
3 dl strösocker
1 dl hackad dill
1 tsk salt

Servering:

hackad rödlök, färsk dill och kokt potatis

1. Skölj strömmingsfiléerna och dra av skinnet.
2. Blanda ättikslagen och lägg filéerna i den 12 timmar. Ställ skålen i kylen och lägg på en lätt press så att lagen täcker filéerna helt.
3. Hacka löken, krossa pepparkornen, smula lagerbladen och blanda kryddorna med socker, dill och salt.
4. Ta filéerna ur ättikslagen. Låt dem rinna av och varva dem med gravningen i en skål. Täck och ställ kallt i två dygn.

Fler recept med: Fest, Midsommar, Övrigt