Laxen gravas på samma sätt som fjällrödingen.

För 8 pers

Ingredienser

Lax

300 g benfri laxfile med skinn som varit fryst i minst 3 dygn

Gravning

1 tsk hel vitpeppar
1 tsk enbär
2 msk strösocker
1 1/2 msk salt
1/2 knippa dill, grovhackad
1/2 kruka timjan, grovhackad
1 1/2 msk gin

Senapscrème

1 dl crème fraiche
1/2 msk dijonsenap
1 krm nymald svartpeppar

Garnering

dill

Tillbehör

hårt tunnbröd

25 min + 1 1/2 timme i kyl

1. Grava laxen på samma sätt som rödingen.

2. Blanda crème fraiche och senap. Krydda med peppar.

3. Skär laxen i tunna skivor. Lägg dem på en bit bröd, toppa med senapscrème och garnera med dill.

Fler recept med: Fest, Fisk, Förrätter, Övrigt, Smårätter