Gratinerat potatismos med svamp

Det här moset kan förberedas dagen innan och gratineras undertiden grytan värms. Perfekt bjudmat!

1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av ett par minuter.
2. Pressa potatisen och blanda med smör, mjölk, salt och peppar. Moset ska vara ganska löst, det tjocknar i formen.
3. Skala och hacka löken, hacka svampen i mindre bitar.
4. Heta upp smör i en stekpanna och stek löken mjuk tillsammans med svampen. Salta och peppra.
5. Smörj en ugnssäker form, ca 25×35 cm.
6. Bred ut hälften av moset i formen, fördela svampfräset över moset och bred på resten av moset.
– Hit kan förberedas –
7. Servering: Sätt ugnen på 225°. Vispa grädden luftig, ta moset ur kylen och bred på grädden. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 min. Servera genast.

Recept från