Gratinerade ostron

1. Sätt ugnen på grill 250°. Hollandaisesås: Smält smöret på svag värme och ställ åt sidan. Blanda äggulor och champagne i en kastrull eller bunke. Håll eller ställ kastrullen i ett sjudande vatten- bad och vispa tills blandningen tjocknar. Äggsmeten får inte koka.
2. Ta av från värmen och vispa ner smöret lite i taget utan att ta med den sista vita bottensatsen. Smaka av med körvel, salt och cayennepeppar.
3. Håll ostronet med dess flata sida uppåt i en handduk. Stick in ostronkniven ungefär där ostronet är som smalast och bänd upp.
4. För kniven utmed ovansidan av skalet och skär av muskeln som håller ihop ostronet. Ta bort den övre skalhalvan och lossa ostronet från skalet men låt det ligga kvar. Var också rädd om den klara vätska som finns kvar.
5. Ställ de öppnade ostronen på en saltbädd på ett ugnssäkert fat. Fördela såsen på ostronen och gratinera dem högt upp i ugnen 3-5 min. Garnera med forellrom och körvel och servera direkt.

Recept från