Fyllningen ska rinna av ca 6 timmar innan den rullas in i siklöjeflundrorna.

För 10 person(er)

Ingredienser

400 g siklöjeflundror eller små strömmingsfiléer
0,5 tsk salt
1,5 dl mellangrädde

Fyllning:

1 liten rödlök
1 purjolök bit (ca 6 cm)
1 dill kruka
3-4 persilja kvistar
4 dl crème fraiche
100 g löjrom
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

1. Skala och finhacka rödlöken. Ansa och hacka purjolök, dill och persilja. Blanda hacket med crème fraiche. Vänd ner löjrommen försiktigt så att kornen inte går sönder. Salta och peppra.
2. Låt blandningen rinna av i silduk minst 6 timmar, tills konsistensen påminner om färskost.
3. Sätt ugnen på 225°. Klipp av ryggfenan på siklöjan. Lägg filéerna med skinnsidan nedåt. Salta och fördela fyllningen ovanpå. Rulla ihop och lägg rullarna tätt i en ugnssäker form. Bre eventuellt resterande fyllning ovanpå.
4. Häll över grädden och ugnsbaka siklöjan mitt i ugnen 25-30 min tills fisken är genomkokt.
5. Servera tillsammans med ost och bröd. Garnera eventuellt med  dill och lite extra löjrom.

Fler recept med: Fisk, Övrigt, Påsk, Smårätter