Gratinerad kräftsmörgås

Recept på en gratinerad kräftsmörgås. Den varma mackan gör comeback med en kryddig röra med generöst med kräftor.

Annonsen laddas.

Gratinerad kräftsmörgås

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Blanda lök, olja, worcestersås, sambal oelek och salt. Vänd i kräftstjärtarna och låt marinera i kylskåpet ca 2 timmar.
  2. Blanda osten med basilika och paprika.
  3. Skär baguetten i 4 bitar. Bred dem med smör och pudra över vitlökspulvret.
  4. Skeda på de marinerade avrunna kräftstjärtarna. Toppa med ostblandning. Hit kan förberedas.
  5. Inför servering: Sätt ugnen på 225°. Gratinera smörgåsarna mitt i ugnen på bakpappersklädd plåt ca 10 min eller tills osten smält och fått fin färg.

Recept från Allt om Mat