Gratinerad hummer – en klassiker!

Recept på gratinerad hummer. Uppgradera din hummer med champinjoner, dill och en skvätt sherry.

Annonsen laddas.

15 min + 5 min i ugn

Gratinerad hummer

 

  1. Dela hummern genom att sätta i kniven bakom huvudet och dela kroppen ner genom stjärten. Vänd hummern och skär igenom huvudet.
  2. Plocka bort magsäcken, som sitter långt fram närmast huvudet. Dra bort tarmen.
  3. Knäck klorna med nötknäckare. Plocka ut kött och ev rom ur kropp och klor. Skär i bitar.
  4. Skala och finhacka schalottenlöken. Skölj och skär svampen i bitar. Fräs lök och svamp 2–3 min i smör på medelvärme. Rör ner sherryn.
  5. Vänd ner hummerkött och dill. Pudra över majsstärkelsen. Häll på grädden och koka upp. Krydda med salt och peppar.
  6. Fördela hummersåsen i skalen. Strö över parmesanosten. Gratinera högt upp i ugnen ca 5 min i 250 grader. Servera med förvällda haricots verts, brynt lök och citronolja.

SE ÄVEN

Läckraste snittarna till fest

Tre goda fördrinkar att bjuda på

Chokladfondant med nutella till dessert

Recept från Allt om Mat