Gratinerad hummer recept

Gratinerad hummer med tomatsmör, vichyssoise och bröd. Köper du den amerikanska hummern kan den serveras gratinerad med ett aromsmör. Kostar du däremot på dig svensk hummer är den oslagbar helt naturell.

Gratinerad hummer – gör så här:

  1. Tomatsmör: Skär de avrunna tomaterna i små fina tärningar och rör ihop med smör, dill, salt och citron.
  2. Vid servering: Sätt ugnen på 250° grill. Klyv hummern och ta bort huvudsäcken i varje halva. Bred mjukt tomatsmör över och grilla högt upp i ugnen ca 2 min.
  3. Soppa: Skölj och finstrimla purjolöken. Skala och skär potatisen i bitar. Fräs purjolöken mjuk och glansig i smör. Pressa i vitlök och peppra.
  4. Tillsätt vatten, buljongtärning och potatis. Koka ca 20 min under lock.
  5. Mixa soppan slät med mixerstav eller matberedare. Tillsätt creme fraiche, koka upp och smaka av med salt.
  6. Koka upp soppan och tillsätt vin. Fördela den i portionskoppar. Ringla i tryffelolja.

 

SE ÄVEN

Bästa recepten på gratinerad hummer

Helstekt oxfilé med rödvinssås

Chokladfondant – läcker dessert

Recept från