Gratinerad hummer med avokadosallad

Recept på gratinerad hummer med avokadosallad. Färsk hummer är en riktig delikatess, men får du inte tag på det kan du använda fryst.

För 2 personer:

Ingredienser

1 hummer (ca 550 g)
50 g parmesanost
50 g smör rumsvarmt
1 msk gräslök hackad
1 tsk citronskal rivet
0,5 tsk chiliflakes

Sallad:

2 msk pinjenötter
1 avokado
50 g champinjoner färska, små
8 körsbärstomater
1 schalottenlök liten
1 msk olivolja
0,5 msk citron pressad
0,5 tsk honung
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
25 g mâchesallad

Tillbehör:

bröd

20 minuter + 5 minuter i ugn

Gratinerad hummer med avokadosallad — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 275°. Klyv hummern och krossa klorna lätt. Ta bort tarmen och magsäcken. Riv osten. Blanda smöret med ost, gräslök, citronskal och chiliflakes. Klicka smöret på hummern.
  2. Sallad: Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Skär avokadon i  bitar. Ansa och skiva champinjonerna. Halvera tomaterna.
  3. Skala och finhacka löken. Blanda den med olja, citronsaft, honung, salt och peppar. Häll dressingen över avokadon och blanda i svamp och tomater.
  4. Gratinera hummern mitt i ugnen ca 5 min. Fördela mâchesalladen på tallrikar. Toppa med avokadosalladen.
  5. Servera hummern genast med sallad och bröd.